weinigwoorden.nl

Over Luuk Oost: Weinig Woorden

 

Pretentieloos amusement, Duitse schlagers, Britse politiek, maar bovenal Berlijn uit de jaren twintig vorige eeuw kunnen mij bekoren. Als adviseur niet in vaste dienst verricht ik uiteenlopende werkzaamheden. Mijn hoofdvak is tekstbeperker, ik verklein, bekort teksten tot de hoofdzaak. Het liefst doe ik dat op de terreinen waarop ik dertig jaar heb gewerkt, ruimtelijke ordening, grond en natuur. Twee dagen in de week doceerde ik aan de Hogeschool Utrecht omgevingsrecht, ruimtelijke economie. Eén dag per week doe ik promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Mijn onderzoek richt zich op de afstand tussen producent en consument van woonruimte.

       

Tot slot verblijf ik op gezette tijden in Berlijn. Niet persé omdat de Duitse hoofdstad zo  uitzonderlijk mooi is. Wel omdat in Berlijn enkele breuklijnen in de geschiedenis zo duidelijk afleesbaar zijn. Vooral geldt dat voor de periode van de Weimar republiek toen kostenbewuste woningbouw samenging met prachtige architectuur. Met genoegen leid ik u daar rond of verzorg ik daarover een lezing. In 2016 kwam mijn eerste boek over Berlijn uit. 'Dwars in Berlijn:Over bouwen, buitenspel en beeldhouwwerk'. In 2017 verscheen een volgend boek over de Duitse hoofdstad. Getiteld 'De Dikke Berlijn: een studie naar de grondslagen van bouw, speculatie, corruptie, misdaad en schoonheid in Berlijn en Wenen'. 

Voor  trefzekere tekst, tijdelijke inzet als docent, rondleiding in Berlijn, kunt u mij bereiken op luukweinigwoorden@gmail.com. U kunt ook bellen op GSM + 31 6 53305033. Ik twitter op @luukoost  en @dwarsinberlijn over de vele zaken die mij verbazen. 

                         


CV

Main menu

You are here

weinigwoorden.nl